Ponents

Fabirzio.Bianchini_def

Jupiterfab

www.jupiterfab.com

Fabrizio Bianchini és un artista visual i sonor que desenvolupa projectes d’exhibició, així com projectes públics i institucionals, relacionats amb l’art i la seva vessant social. Treballa al voltant de l’estudi emocional i estètic de les persones, i el seu enfoc principal se centra en les comunitats i en l’ésser humà. Els seus principals instruments de treball són els quadres, els murals de gran format i els sons, que sovint es fusionen en una única obra.
Sota el títol “Communities human identity” (www.jupiterfab.com/project), l’artista executa una sèrie de treballs públics i institucionals que destaquen la importància de la diversitat i de l’individu en un món cada vegada més globalitzat, i d’aquesta manera intenta ajudar les mateixes comunitats a donar més veu a les seves necessitats i problemes. L’objectiu és demostrar que cada comunitat té alguna cosa única i positiva. Ha realitzat murals en diversos escenaris com ara Togo, Holanda, Canada i Espanya, que es sumen a documentals sonors i fins i tot visuals, per tal de transmetre el missatge i convidar a la reflexió.

jayedlin

Jay Edlin

La seva carrera com a artista de graffiti va començar als inicis dels anys 70 fins als 80, i per això ha participat en algunes de les anomenades èpoques daurades (Golden Eras) de l’art urbà. L’artista no es considera a ell mateix una llegenda o un pioner, i afirma que “aquests elogis són més adequats per a altres artistes”. Jason Jay Edlin es defineix a ell mateix com un escriptor de diari que s’ha trobat a prop de la grandesa sense que ell mai s’hagi considerat un gran artista. Sempre s’ha sentit apassionat per documentar el moviment i així, intentar compartir el seu coneixement amb tothom, tractant sempre d’informar sense burlar­se’n.

Jordan.Seiler2

Jordan Seiler

www.publicadcampaign.com

Des de l’any 2000, Jordan Seiler treballa a PublicAdCampaign com a artista i activista, explorant temes vinculats als espais públics contemporanis en relació amb la publicitat i l’art. L’artista escriu, crea, parla, organitza, programa i lluita per un ús més democràtic dels espais públics compartits, i ho fa qüestionant la publicitat dels carrers i creant nous camins per a una comunicació pública.

Lara.Seixo_def

Lara Seixo Rodrigues

www.woolfest.org

Va néixer l’any 1979 a Covilha, Portugal. El fet de ser una zona muntanyosa, i d’haver crescut entre dues cultures i costums, van ser la causa de la curiositat constant i infinita de l’artista. Això li va permetre anar a Lisboa a estudiar Arquitectura, però també va desencadenar en l’interès per altres àrees artístiques, sobretot, el graffiti i l’Street Art. La fusió d’aquesta passió amb la seva inquietud van provocar la creació d’una successió de projectes d’Art Urbà, entre els quals destaca WOOL (en diversos formats), el TOUR PARIS 13 (França), MURALIZA (Portugal) i LATA 65 (un workshop per nens).
Per afrontar de la millor manera totes aquestes facetes, l’artista ha fundat MISTAKER MAKER, una associació sense ànim de lucre, basada en les arts i la cultura, els objectius de la qual són: promoure activament i creativament la producció i promoció d’exercicis d’art contemporani amb totes les seves noves formes d’expressió; estimular informalment, a través de l’exploració de noves maneres de producció de contingut, la integració d’un públic heterogeni, buscant així una massa crítica creadora, no només de nous productes artístics, sinó també del creixement dels valors econòmics, socials i culturals.

Liliana.arroyo2

Laura Lahoz

www.graffolution.eu

Laura Lahoz González, nascuda el 1993, graduada en International Business Economics per la Universitat Pompeu Fabra a Barcelona, ha viscut 6 mesos a Los Angeles mentre estudiava becada a UCLA.
Ha treballat dos anys per a l'Ajuntament de Barcelona i ha estat també secretària executiva de la City Protocol Society, organització internacional sense ànim de lucre dedicada a promoure la col·laboració internacional per al desenvolupament urbà. Interessada per com el sector públic pot implementar estratègies d'impacte per a la inclusió i el desenvolupament social i econòmic, actualment treballa en Eticas Research & Consulting com a investigadora i líder de projecte, participant en el projecte europeu Graffolution (Awareness and Prevention Solutions against Graffiti Vandalism in Public Areas and Transport).

Matha.Cooper2

Martha Cooper

@marthacoopergram

Martha Cooper és una fotoperiodista americana nascuda a Baltimore als anys 40. Després de diversos reportatges pioners, sobretot a Tailàndia i al Japó, sobre els tatuatges de la Yakuza (essent la primera dona que els fotografiava), va tornar als Estats Units per treballar al New York post. Allà va seguir aprofundint en el seu interès per captar a nens jugant lliurement a l'espai públic, construint eines i jocs amb materials senzills que tenien a l'abast. Algunes zones de Manhattan als anys 70 semblaven una veritable zona de guerra i els nens corrien lliures. Va ser doncs, un nen d'aquests, Dondi, qui la va introduir al món del graffiti.
Des de llavors s'ha convertit en la principal documentalista del fenomen. Ha publicat juntament amb Henry Chalfant l'influent llibre Subway Art i ha exposat i publicat als principals museus i revistes, com National Geographic, Smithsonian o Natural History.

MSAP_def

Madrid Street Art Project

www.madridstreetartproject.com

Guillermo de la Madrid (Madrid, 1976) comienza a documentar arte urbano en Madrid en 2001, sorprendido por las piezas que Eltono y Nuria Mora dejan en el barrio de Lavapiés. En 2006 crea el blog Escrito en la pared, en el que vuelca su visión personal del arte urbano a través de lo que va documentando en Madrid y en las ciudades a las que viaja. En 2012 funda, junto a Diana Prieto, Madrid Street Art Project, una plataforma a través de la que canalizar, de manera más pública y activa, el entusiasmo de ambos por el arte urbano. Fruto de estos tres años de MSAP son los Safaris Urbanos, la difusión y práctica del arte urbano en centros educativos y la gestión y comisariado de proyectos de intervención en el espacio público como Muros Tabacalera, Línea Zero o C.A.L.L.E.

Leonidas2

Colectivo Enmedio

www.enmedio.info

Somos un grupo de profesionales de la imagen (diseñadores, fotógrafas, cineastas, artistas) que, insatisfechos por la falta de conexiones entre el arte y la acción política, hemos decidido abandonar nuestro terreno habitual de trabajo y situarnos enmedio, en ningún lugar determinado y en todos a la vez. Desde aquí exploramos la potencia transformadora de las imágenes y los relatos. Lo hacemos mediante espectaculares intervenciones, usando todo aquello que tenemos a nuestra disposición: fotografía, medios de comunicación, diseño..., así es como creamos interferencias en el relato dominante; interrupciones en la explicación oficial del mundo

Sokram

Sokram

www.certamendesordescreativas.blogspot.com

Sokram és un dels principals creadors del festival DesOrdes Creativas. A més d’artista urbà, és músic i codirector creatiu de l’estudi Mutante, que és alhora responsable d’aquest projecte. DesOrdes Creativas és un festival internacional d’art urbà que se celebra a la petita localitat d’Ordes (A Coruña) des de fa 8 anys. Es tracta d’un projecte independent que reuneix cada any a una cuidada selecció d’artistes que desordenen i revolucionen la tranquil·la realitat d’aquest poble; regenerant amb color, forma i contingut crític múltiples espais escampats per tot el nucli urbà. DesOrdes és un dels esdeveniments referents a l’Estat Espanyol per la seva longevitat, independència i autenticitat. I conforma, avui en dia, una galeria d’art públic formada per més de 40 obres entre les quals hi podem trobar noms com Blu, Escif, Axel Void, Erica il Cane, Isaac Cordal o Liqen, entre molts d’altres.

Rj.Rushmore_def

RJ Rushmore

www.vandalog.com

RJ Rushmore és el Manager de ‘Social Media i Marketing’ a la ciutat de Filadèlfia, al Philadelphia Mural Arts Program. També és l’editor del blog sobre Street Art anomenat Vandalog, i anteriorment va ser organitzador del L.I.S.A Project NYC.

Sergi-Diaz2

Sergi Diaz (ICUB)

www.bcn.cat/barcelonacultura

Tècnic de la Direcció de Cultura de Proximitat del’Institut de Cultura – Ajuntament de Barcelona (òrgan de gestió i aplicació de les polítiques culturals municipals) des de l’any 2008. Els projectes desenvolupats en els darrers anys han estat l’organització del programa Barcelona Diàleg Intercultural amb motiu de l’Any Europeu pel Diàleg Intecultural i en col·laboració amb la Direcció d’Immigració de l’Ajuntament de Barcelona a l’any 2008. Entre els anys 2009-2013 coordinador del programa Fàbriques de Creació i del disseny i posada en marxa de Fabra i Coats- Fàbrica de Creació de Barcelona. Actualment, treballant en la coordinació de la xarxa de Centres Cívics de Barcelona.

Parlarà de les conclusions del projecte Transversal: Art Urbà Sant Martí que es va desenvolupar durant l’any 2014 a diferents espais públics, equipaments educatius i centres culturals del Districte de Sant Martí (Barcelona).

Rosa

Rosa Senserrich

 www.ge-iic.com

Conservadora-restauradora de pintura mural i decoracions arquitectòniques, combina l’activitat professional amb la docència a la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, dins la secció de Dibuix, Ciutat i Patrimoni.  Des de 2012 és membre actiu del grup d’investigació consolidat “Conservació-Restauració de Patrimoni”, formant part de l’equip que es dedica a l’estudi de l’art mural al carrer. Amb els alumnes de grau i màster ha impulsat diferents projectes d’examen, catalogació i avaluació de l’estat de conservació de murals a la ciutat de Barcelona. Al 2014-15 organitzà unes jornades amb la participació de diferents professionals relacionats amb la matèria, com el col·lectiu OpenWalls o la plataforma Kognitif. Col.labora amb diversos museus i te publicacions sobre la tècnica pictòrica i la seva relació amb els processos d’alteració. Recentment ha passat a formar part del Grup d’Art Urbà del GEIIC, l’objectiu del qual es la creació d’un protocol de conservació preventiva i un codi deontològic que estableixin el marc necessari per a possibles actuacions de conservació d’aquest tipus d’expressions artístiques. Parlarà de diversos casos de conservació d’obres murals arreu d’Europa, realitzades  des de diferents punts de vista i interessos, i on no s’ha seguit cap protocol consensuat per ser un tema, el de la conservació d’obres d’art urbà, que s’està començant a plantejar.